Välkommen

Roligt att du ville titta in i mitt liv!

måndag 22 november 2010

Bättre idag

Dagen är ljusare än vad gårdagen var. Luften är lite lättare att andas, maten lite godare, kläderna lite skönare.
Annars har inget särskilt hänt hos stora familjen. Glöggen har blandats, provsmakats och godkänts med beröm. Barn har lämnats och hämtats. Mjuk pepparkaka har bakats och ätits upp. Inga stora sensationer, men egentligen är väl vardag det bästa av allt?

Den här veckan är det Var rädd om maten-veckan, ett iniativ från Lantmännen. De utmanar Sveriges hushåll att inte slänga någon överbliven mat, utan ta tillvara rester och planera sina måltider. För det mesta är vi nog ganska duktiga på att använda våra rester, men det händer alltför ofta att vi får slänga mat som legat i kylskåpet lite för länge och blivit dåligt. Nu ska det bli ändring på det. Det känns väldigt bra när man kan slänga ihop en måltid med sånt man knappt visste att man hade. Man känner sig ekonomisk och duktig!

I morgon är det ingen vanlig dag,  det är M:s födelsedag!  Vi ska fira det genom att åka till barnkliniken på länssjukhuset för halvårskontroll med A och A. De behandlas med tillväxthormon, och måste mätas i varje upptänklig vinkel med jämna mellanrum. I morgon är det dessutom dags för provtagning och det är ingen av dem som gillar det. På vägen hem brukar de få äta på McDonalds, så där får vi nog stanna imorgon också. Det är egentligen enda gången vi gör det, så den traditionen kan vi bjuda på.
Sedan får vi hitta på något roligare sätt att fira honom när vi kommer hem.


Älska

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad för en hälsning från DEJ!