Välkommen

Roligt att du ville titta in i mitt liv!

lördag 30 april 2011

Valborg

Vaknade sent, jag älskar lata hemma-morgnar. Det är så skönt när ingen måste upp och iväg tidigt. Heja lördagar!

Jag ska jobba ikväll och tidigt i morgon. Familjen har nog inga större planer, förutom en liten grillstund ikväll.
Turen till Ullared igår var väldigt lyckad. Mina stora flickor var med, och vi hade jätteroligt. Även om nästan allt är löjligt billigt blir det ändå dyrt när man står i kassan. Igår klarade jag mej med 100 kr över budget, så jag är nöjd.

Solen strålar idag också. Hur länge kan vackert väder hålla i sej?

fredag 29 april 2011

Fredag - Fridag

Ledig!
Det blev ingen bokskogsresa idag, men planerar en tripp till det riksbekanta fyndstället Gekås. Vi bor bara några mil därifrån så det är ingen längre utflykt. Men rolig ändå. Flickorna behöver nya underkläder och kanske ett par shorts. Bussen går alldeles utanför dörren, så det är behändigt för oss att åka till Ullared, även utan bil.

Jobbar Valborg och första maj.  Det känns som om jag lyckats lägga in varenda helg i flera månader på mitt schema. Det gör mej inget att jobba lördagar och söndagar, men kanske inte riktigt alla.  Jag lägger nytt schema i dagarna, så jag får planera lite bättre den här gången. Stämningen på vårt lilla sjukhus är inte på topp just nu, det är en turbulent och orolig tid för oss. En del yrkesgrupper och ledning är inte överens. Jag tycker ändå att vi lyckas jobba på ganska bra, vi har det bra hos oss. Och nästan alltid roligt.

Nej nu får tjocka tanten göra lite nytta.

onsdag 27 april 2011

Ungkarlsliv

Två stekta ägg till lunch. Jag kan nog vänja mej vid det här ungkarlslivet. Fast ungkvinne- då.

Onsdagar är bättre

Ännu en strålande dag. Ska jobba ikväll och är alldeles ensam hemma. Försöker få lite ordning, det är inte det enklaste.
Satte på Spotify och hittade en ny spellista med mitt namn. Käre M har lagt in flera timmar med musik som han vet (och i vissa fall tror) att jag tycker om. Så rart. Jag kan till och med överse ett och annat oförklarligt val som Mats Rådberg och Rankarna (rankar?) och Alf Robertson. Den fina musiken överväger. Dagen blev genast bättre än den varit tidigare. (Älskar dej.).

Ikväll är första träffen i teatergruppen inför sommarens föreställning i Falkenberg. Spännande. Det var så längesen de små skådespelarna i familjen var på audition och blev uttagna, så man har nästan hunnit glömma.
Kanske kommer de hem ikväll som rumpnisse och Lillebror.

I morgon ska hela familjen Choklad till pappa och hans fru och äta Tacos. Våran farmor är också bjuden. Vi är ju nästan grannar nu allihop och det är ju väldigt behändigt. På fredag planerar jag och lillasyster att åka till de vackraste bokskogarna i Sverige på en liten utflykt. Det här blir bra dagar. Kan inte bli annat.

tisdag 26 april 2011

Rabarberpaj

Min snälla granne Karin gav oss rabarber och de har nu genomgått en ljuvlig metamorfos och doftar underbart i sin nya livsform; rabarberpaj. Jag har vispat hop en hemmagjord vaniljsås som jag tror kommer att bli perfekt till.
Lillebror fick vara hemma från skolan efter ett migränattack i natt. Vi har inte gjort mycket nytta idag. Suttit i solen i farmors trädgård, bakat paj, handlat lite och tvättat.
Har ont i huvudet och är trött på det nu. Inget verkar hjälpa.

Lyckan finns i det lilla, det vanliga, det man tror är oviktigt. Lycka är att ha någon att älska, att vara älskad tillbaka. Lycka är att känna sej trygg. Lycka är att kunna planera inför dagar som kommer.

måndag 25 april 2011

Mellanmål

Festar till det i garderobsröjningen med bruspanodil och avocado.

Annandag påsk

Maken är på sjukhusbesök i Oxford, förhoppningsvis kommer han hem i natt.
Har jobbat hela påskhelgen utom idag, och haft riktigt roligt på jobbet. Att solen skiner från blå himmel hjälper ju också till. Det är riktig sommarvärme här hos oss.
Jag och barnen har bakat och ätit pizza, kylskåpet var fullt av goda rester som skrek efter att bli just pizza.

Fyra säckar med sommarkläder och jackor står i vardagsrummet. Var ska jag göra av dem, garderoberna är ju fulla av varma kläder som jag inte kan lägga bort än. Det är underbart, ljuvligt och fantastiskt att ha många barn. Men det blir MYCKET kläder som ska dras upp och  ner från källarförrådet varje säsong. Speciellt om man, som vi, har turen att få mycket barnkläder av snälla människor.

Är ledig i morgon också. Har jag tur så är alla barnen friska och kan gå till skolan. Det var längesen älsklingen och jag kunde dricka en kopp förmiddagskaffe alldeles ensamma. Kanske fortsätter solen att stråla och då kan vi dricka kaffet i trädgården.

torsdag 21 april 2011

Kravhelg

Vaknar till ett evigt smågnabb från TV-spelssoffan.  Känns som att jag somnade till det också.
Går upp, äter frukost, läser GP. Läser om hur fantastiskt hela landets befolkning har det i påsk. Det handlas sill, lax, ägg, godis, öl och allt annat man kan hitta på ett påskbuffébord 2011. Släktingar ska sammanstråla till konfliktfria och kärleksfulla möten. Påskliljor och andra vårlökar ska arrangeras i små ovanliga grupper. Flickkinder ska målas röda innan fräknar i svart duttas på ovanpå. Trots alla inköp av mat, blommor och nya Weber-grillen är lönekontot  så fullt att det svämmar över.

Det är nu det börjar strama i hjärttrakten. Det är nu det börjar kännas tungt att andas in. Det är precis nu jag spänner käkarna så att huvudvärken kommer krypande. För jag går alltid på det här. Varje jul, midsommar och påsk. Myten om hur lyckliga alla är. Och det är nu man börjar jämföra. 


Jag ser mej omkring. De små springer runt i underkläder. Köksbordet är osynligt under alla tidningar, vattenfärger, böcker och annat jag inte vill skriva om. Tvätt överallt, ren och smutsig. I kylen: köttfärs, korv, kyckling, fiskpinnar. Lönekontot är inte imponerande. Ska jobba varenda dag i påsk. Inga inbjudningar.
 
MEN det är NU jag försöker påminna mej om: Sex underbara friska,  (oftast) glada ungar, tak över huvudet, mat för dagen, arbete att gå till, familj och vänner.

Vad är det för fel på köttfärssås och spagetti?  Och visst är det rätt skönt att bara vara hemma?

onsdag 20 april 2011

Onsdag

Har raketstädat de mest synliga ställena i bostaden, kastat mej ner till Kvantum, apoteket, soprummet och källarförrådet. Alla vår- och sommarjackor måste letas upp och delas ut. Det är många jackor som ska samsas om utrymmet så här innan man vågar plocka bort vinterkläderna.
Väntar på lillasyter och hennes tre pojkar som ska hälsa på oss.
Vår idag också.  Varmt och soligt. Skönt.
Over and out.

tisdag 19 april 2011

Så här fina fötter har de yngsta flickorna i familjen Choklad:

Textile boots     Textile shoe

Nu kan de hoppa högt och springa jättefort. Efter att vi varit i skoaffären blev jag väldigt väldigt trött. Vi gick hem. Tur att man bor i centrum.

måndag 18 april 2011

Glad Påskvecka!

Hittade en bild tagen i påskas förra året, och kunde inte låta bli att visa den. Tydligen hade vi lika vackert väder då.  Nu får den bli mitt påskkort här (och vårtecken).

söndag 17 april 2011

Fynd

Vill så gärna visa mina loppisfynd, tar risken att tråka ut er.

Detta måste vara Sveriges vackraste strykbräda? 30 kr kostade den och bara det vackra tyget är värt minst det dubbla tycker jag. Att den ska stå på bordet gör ju att den är ännu bättre, nu kan jag slänga min gamla trasiga strykbräda!

Massor av tyger fanns det att välja mellan.
Jag hittade ett fint brunprickigt bomullstyg som skulle kunna bli en fin flickblus..eller något annat

Ett underbart grönt retroinspirerat tyg

2 meter av ett lite stretchigt tyg som får ligga till sig innan jag vet vad det ska bli

Världen mysigaste "frotté" med stjärnor.
Helt nya gardinlängder från Serholt.

På tal om gardiner. Häromdagen sydde jag en kjol av två gardinlängder, de kom också från Serholt och var även de loppisfynd. Den blev precis som jag ville ha den, även om mönsterpassningen inte var helt perfekt. Men om man ska granska allt man gör med syslöjdsfrökens ögon, så blir det inte så mycket gjort, eller hur? Iallafall inte hos mej.

 


Mitt sista fynd var en stor cirkelformad duk med blå blommor. I mitten klippte jag ett hål (lite för stort i hastigheten) och trädde duken över huvudet - Vips så var det en kjol!

lördag 16 april 2011

Ledig helg blev jobbhelg

Kris på avdelningen, det fattas folk hela helgen. Då kan man ringa syster M som har svårt att säga nej. Det blir ett kvällspass om någon timma.
Det regnar , den utlovade solen har inte visat sej än (ännu en anledning till att jag inte gillar väderprognoser!).  Samlade ihop lite lösa pengar i fickor, väskbottnar, burkar och bakom kökssoffan och begav mej till min favoritloppis. Fyndade våldsamt, mer om detta kommer i morgon.
Vi går på lågvarv idag. Barnen spelar schack, iallafall de av dem som inte brås allt för mycket på sin ostrategiska mor. Någon ser på tv, en annan spelar dator. En av dem var på LAN inatt och sover nu sedan klockan nio.
Gjorde mej en kjol för en stund sedan. På tio sekunder. Lägger upp bilder i morgon. Det är så jag jobbar; snabbt och oöverlagt. Det blir bra ibland men oftast inte. Men den här gången är jag nöjd.

fredag 15 april 2011

Det här är roligare.

Karma’s a bitch

il_570xN.226004150
il_570xN.226008137
il_570xN.226001364
You can buy them at
Sapling Press >>
loveatfirstsight
Bilderna har jag lånat hos Min inspiration

Min lillasyster

Talade just i telefon med min syster. Hon är så klok och rolig. Henne skulle ni gilla!

Har japaner en särskild humor-gen?

Ärligt talat, hur roligt är detta? Visst, ägget är ovanligt och lite kul, men lyssna på kvinnan som skrattar ihjäl sej.
<br /> <a href="http://video.se.msn.com/watch/video/big-egg-surprise/1jjnem5fr?src=v5:embed:&amp;fg=sharenoembed" target="_new" title="Mystiskt jätteägg överraskar...">Videoklipp: Mystiskt jätteägg överraskar...</a>

torsdag 14 april 2011

Vädret

Jag är oerhört ointresserad av väderprognoser (heter det så?), ett icke-intresse som jag dessvärre inte delar med min man som ogärna missar denna kvällsbegivenhet.
Jag förstår inte värdet i att veta vilket väder det (kanske) blir i morgon. Jag är inte fiskare, jordbrukare eller resande-tivoli-arbetare.  I min värld går jag till jobbet oavsett temperatur, hunden måste kissa i alla väder.
men det mest obegripliga i väderrapport-världen måste väl ändå vara när meteorologer använder hälften av sin tid åt att berätta hurdant vädret varit. Hm, det regnade visst i förmiddags, jag tror att jag inte promenerade  till jobbet, jag tror jag tog bilen istället.  Det finns så mycket jag inte förstår. Men så länge ni andra är nöjda.

Glöm nu att jag länkat till en prognos i mitt förra inlägg. För det gills inte.

Kolla här..

.., min lediga helg blir bara bättrre och bättre!

Marias lediga helg

Hemma igen

Har avverkat ytterligare två pass på ortopedkliniken. Det har varit roliga och ovanliga dagar.  Mötte älsklingen i dörren när jag kom hem, han skulle på läkarbesök nu.  På vårt eget sjukhus - vilken lyx att slippa åka till Rigshospitalet en gång till den här veckan.

Vilket underbart väder det är idag. Redan i morse hörde man att det var något alldeles extra på gång, fåglarna var alldeles galna. Vad gör de förresten på vintern? Sitter tysta och väntar på vår? Varför talar de inte på flera månader? Man kan ju undra.

Är ledig hela helgen. Underbart. Kanske kanske kan jag skrapa ihop några småpengar och ta en tur till second hand-butiken på lördag. Längtar efter att köpa lite nya (gamla) tyger. Det känns som att det ligger något väldigt fint och väntar på mej i hyllan.  Har lovat lilla K att hon ska få bada i bassängen på jobbet också. Det är det roligaste hon vet. Annars är min almanacka helt tom, och det är det bästa jag vet.

By the way, funderar mycket på hur ska jag kunna känna glädje närmsta månaderna, när GW Persson har sommaruppehåll i SVT. Han är den störste.

onsdag 13 april 2011

Dagens klänning

Fortfarande regn

..men jag gillar det så jag klagar inte. Bara så ni vet.
Dags för ett kvällspass på Sveriges just nu mest omskrivna lilla sjukhus. Det blir nog bra, ska bara jobba två dagar sedan är jag ledig tre hela dagar igen. Vilket schema jag knåpat ihop den här gången.

M är på revisionsmöte, låter förfärligt tycker jag. Siffror är inte min starka sida. Bokstäver däremot! Och choklad.

tisdag 12 april 2011

Regnig tisdag

Idag var det dags för vårregnet att göra entré. Jag är ledig och har varit på lunch hos pappa. Han hade lagat en jättegod fiskgryta/soppa med lax och plattfisk. Så gott. Vi hade en mysig förmiddag. I hans lägenhet har man stans bästa utsikt och ser allt i ett annat perspektiv än man är van vid. Små innergårdar, prång och lusthus.

Annars händer inte så mycket här i Västkustens pärla.  Barnen har kommit hem från skolan och myser i soffan. Bullarna vi bakade häromdagen har fått komma fram ur frysen.  En tjock tidning har landat i brevlådan. Allt är upplagt för en mysig eftermiddag.

måndag 11 april 2011

Ojoj

Ingen bra dag idag. Inte bra alls.

Den största anledningen

..till att min blogg inte är en inredningsblogg är den här:

Förmiddagens samlade sopberg. Kanske en tur till soprummet?

Måndag

Ensam hemma (ja, nästan iallafall. En artonåring ligger i sin grotta och sover).
Älsklingen var i Köpenhamn hel dagen igår och är nu på sin kurs. Hemmet är som vanligt i behov av en allvarlig sanering. Har klarat av disken, och ska försöka ta tag i resten också. Måste vila lite bara.

Är inte detta det sötaste någonsin? En klänning från Marimekko jag hittade i en nätbutik i morse.
Iloinen takki

söndag 10 april 2011

Bästa vårtecknet ever

När det är dags för årets första kaffestund i solen, då är det vår! Idag har vi haft ett underbart väder, varmt och soligt. Vi bakade kanelbullar och tog med oss Tellus ut i solen för att dricka eftermiddagskaffe/mjölk/saft.


lördag 9 april 2011

Min lördag

Var på jobbet klockan sju, tröttare än vanligt. Det var nog något i luften, för det var fler än jag som gäspade.
Arbetsdagen förflöt ganska lugnt och jag cyklade hem halv fyra.
En av våra små befinner sig i en period av vredesutbrott, trots, storm och tvärtemot i största allmänhet. Bråk och fula ord från morgon till kväll. Jag kan inte minnas att någon av de andra någonsin haft så jobbigt. Mitt, älsklingens och syskonens tålamod prövas verkligen till det yttersta.
Vi har också hunnit med att  inviga grillsäsongen. Storasyster bakade fantastiska korvbröd och skötte sedan korvarna på grillen. Det blev grillade marshmallows  till lördagsgodis.

Jag var tvungen att knåpa ihop en blus till efter samma mönster som igår, men den fick bli blå och vit den här gången. När den var klar såg jag att den liknade en personaluniform från ett ålderdomshem. Men ändå. de är roliga att sy.

Bilderna är usla, de är tagna med mobilen. Önskar mej verkligen en ny kamera, helst just precis nu.

Stora pojkarna är inte hemma. K är på LAN och M är hos sin FLICKVÄN! Han skulle äta med hennes föräldrar ikväll. Min pojke. 

Ser fram emot en lugn och skön dag i morgon. M ska bort några gånger, men förhoppningsvis kan vi andra gå och skrota hela dagen.
                                

fredag 8 april 2011

Dagens outfit och trasigt tangentbord

Lilla M  i sin nya blus med besparing. Jag fick ge henne en chokladboll för att hon skulle vara  med på bild!  Är riktigt nöjd med den här faktiskt.. Den var rolig att sy, tyget kommer från Tradera.



Det blev en singoallaklänning oxå, i det mysiga frottetyget från JnyDesign. M tycker att det är en handduk.




Tangentbordet är helknasigt, det har tagit en halvtimma att skriva detta inlägg. Hela nedre raden hakar liksom upp sej. Jag blir galen.





onsdag 6 april 2011

Ledsen duva

Utanför vår lägenhet växte ett stort päronträd. För någon månad sedan sågade vår hyresvärd ner det. Vi tyckte det var en god ide, eftersom dess största insats var att droppa päron precis utanför vår ytterdörr. Päron som mosades, ruttnade och fastnade under skosulor och rullstolshjul. Men i trädet bodde två duvor. Jag antar att det var samma duvor som bodde där hela tiden, men som ni vet är en duva ganska lik en annan. Iallafall. VARJE dag kommer en av duvorna (eller om de turas om, de är ju ganska lika) och letar förvirrat efter sitt träd. Den sitter på gräset och tittar så förvånat. Det är riktigt jobbigt att se. Vemodigt. Det kanske inte finns så många lediga träd i stan.

Idag ska jag träffa min bästa C. Det ska bli så mysigt. Annars är det mest tråkigt städ-tvätt-röj idag.
Nu kom den igen. Stackars duva.

Onsdag

Kan inte blunda för diskberget längre. Nu eller aldrig!

tisdag 5 april 2011

Tänk om alla skulle sluta handla

..så förtvivlat. Hur mycket av det vi köper behöver vi egentligen?
När vi älskar de låga priserna på HM och Gina Tricot, tänker vi då på vem som sytt de kläderna? Hur mycket får de när klänningen kostar 79.90?  Jag är ganska säker på att de flesta av oss färdigvuxna skulle klara oss alldeles utmärkt om vi lät bli att köpa kläder under ett år eller två. I second hand-affärer finns plagg för några tior, gillar man inte modellen kan man kanske ändra den eller göra något helt annat.  Dessutom är det ju ingen annan som har något likadant.
Vem behöver en ny soffa var tredje år! Eller nya handdukar varje säsong?
Jag är förstås inte riktigt lika duktig som jag verkar. Men jag önskar att jag var. För all konsumtion av meningslösa grejer gör mej illamående. Och arg. Och rädd.

Arbetade dagtur igår, och stannade kvar på kvällen också. Avdelningen bredvid behövde ett extravak, och det gick inte att få tag i en enda människa som kunde jobba. Idag är jag ledig, och tre barn är hemma från skolan. Stora A har ont i benen och kan inte gå efter att idrottsläraren skickat ut henne på promenad (allvarligt talat-hur idiotiskt är det?) och lille A har besvär av sin astma. Lilla M är förkyld.

söndag 3 april 2011

Det var tur att jag bakade två kakor, för Tellus knep en halv när han var ensam i köket två sekunder... Där har ni en som inser sockerkakans storhet!

Kusthotellet i Varberg bytte ut sina sängkläder i höstas. De skänkte de gamla till Pingstkyrkans second hand. Jag köpte några lakan och påslakan. De var av en fantastisk kvalitet,  mjuka och fina.
Häromdagen blev ett av dem till en klänning till lilla söta rara M


En annan lördag köpte jag ett rosa lakan på samma ställe. Vanlig bomullsväv, kanske inte så rolig. men det blev till en tunika åt M i dag. Älskar återbruk!

Svenska bakverk del 2

Jag har bakat sockerkaka. Barnen rullat chokladbollar.
Jag vill slå ett slag för vanlig hederlig sockerkaka. Varför måste det alltid vara italienska makroner, amerikanska muffins  (..morotskaka, cheescake..), danska wienerbröd och engelska scones? Jag vill ha kaffe och sockerkaka!


                                                                         

lördag 2 april 2011

Lördag!

Hemma efter en bra men tröttsam dag på jobbet. Jobbade kvällspass igår, och det känns som om jag bara var hemma och vände en stund i natt. Mycket drama har det varit, och mycket har jag skrattat.

Är så trött, så trött. Vet inte vad jag ska hitta på. Hittade inget bra att se på TV ikväll trots att vi har minst hundrasjuttiofemtio kanaler (och dessutom betalar dyrt för varenda en) (UTOM porrkanalerna som gjorde att jag kände mej manad att ringa Viasat och hålla långa moraltal, dem får vi gratis..).

Får nog köpa mej lite lördagsgodis och läsa en bok som förr i tiden.  Är ledig i morgon. Har bytt med en kollega och jobbar nästa lördag istället. Skönt.

fredag 1 april 2011

Två dagar vid symaskinen

Två Hello Kitty-kjolar. En till lilla M, en till hennes kompis som fyller nio år.

En röd volangklänning till lilla M. Äpplena på vänstra ärmen växer upp och ner. Konstigt, kanske är de genmanipulerade? Man kan inte lita på någon nuförtiden.


Ett par puffbyxor/ballonbyxor åt lilla M. Hon gillar dem inget vidare, utan tycker att de är för stora. Men mamma gillar dem. De är sydda av ett gammalt Höje-påslakan till spjälsäng som jag fyndat på loppis.