Välkommen

Roligt att du ville titta in i mitt liv!

onsdag 30 mars 2011

Onsdag

Tre-dagarsdisken är avklarad. Mot ren-tvätthögen!

tisdag 29 mars 2011

Vad tittar du på Leif?

Jag älskar dej, Leif GW Persson, men VAD ÄR DET SOM ÄR SÅ INTRESSANT bredvid kameran? Det ser så spännande ut när du sitter och iakttar den där mystiska fläcken en bit ovanför studiogolvet.

Kom och köp konserverad gröt

Ärligt talat, Ellos måste vara Sveriges mest desperata postorderföretag. Jag köpte en baddräkt där i vintras. Har aldrig handlat där förut, men badkläder är svåra att få tag i vid den tiden på året, så jag tyckte att det var en god ide. Och baddräkten var fin. Men, sisådär 400 brev och mail senare undrar jag vad de håller på med. Ena veckan får jag 75% rabatt på ett plagg, andra veckan 75% på hela köpet, idag får jag 500 kr rabatt om jag handlar för 1500 kr. De skickar flera brev i veckan!  Jag har ju beställt en baddräkt, jag vet hur man gör, om jag behöver något så hör jag av mej. Sådeså.

måndag 28 mars 2011

Måndagslista

Idag, måndag, är jag glad för:


  • att jag får dela livet med en fantastisk man
  • mina barn, så lika, så olika
  • att jag har fina och roliga arbetskamrater
  • att jag lever i ett land förskonat från naturkatastrofer
  • att mina barn kan äta sig mätta och dricka rent vatten
  • min nya symaskin
  • att jag har sytt fickor- en månlandning i min värld
  • att livet äntligen är lite ljusare

Gå in till Jenny och läs härliga måndagslistor från hela bloggsverige!

Måndag igen

..och det känns helt okej.
Jobbade igårkväll och ska jobba ikväll igen. Det var proppfullt på avdelningen, men faktiskt inte omöjligt att hinna med.
M är på sin kurs och ALLA (!) barnen i skolan. Mycket sällsynt. Äter alltså frukost alldeles ensam. Underbart.

Jag tog mina stora flickor med till Pingstkyrkans second hand i lördags. Vilket genidrag. K fick ett par nästan nya vårskor och ett par lika nya byxor, just precis såna hon gillar. Vi toppade det hela med en liten jerseyklänning. Hennes kläder kostade en femtiolapp. Jag fyndade förstås tyg, bland annat ett underbart påslakan för spjälsäng från Höije, randigt i blått och vitt. Det har nu förvandlats till ett par jättefina puff/ballongbyxor till lilla M. Mönster ur senaste Allt om handarbete (sydde fickor för första gången och det gick så fantastiskt bra).
Till sist hittade jag en tunn linnekavaj i vitt som ska få ny färg så småningom.  En lyckad loppisrunda!

Igår kom det snö, idag skiner solen. Man kunde nästan tro att det var april. Jag önskar att jag hade en ljudblogg, då skulle ni få höra hur fiskmåsarna har börjat med sina vårskri. Jag, vet,man hinner tröttna, men just nu är det härligt.

VÅGA! Du kan!

fredag 25 mars 2011

Mätt

Har man ätit för många våfflor om man måste gå och lägga sej ?

Svengelskt bakverk

Måste bara berätta om det goda kondiskakan som min bästa C berättat om. Hennes amerikanske kompis tycker om Damn suckers. Ni fattar!? SÅ roligt det är. I min värld.

Sköna fredag

Liten K har haft en jobbig förmiddag, och är nu hemma med mej och storebror. Min ambition om att fredagsstäda har gått om intet. Men livet går nog vidare ändå.

Sol idag oxå. Nu känns det som att vintern är slut, äntligen.
Det är ju våffeldagen idag. Grädde. ägg och andra nödvändiga ingredienser har inhandlats.
GLÖM INTE!

torsdag 24 mars 2011

Ett glas gott vin

..har jag lyxat till en helt vanlig torsdagkväll med. Ingen perfekt svenska där, men ni fattar.
Har haft en stressig men rolig dag på jobbet. På eftermiddagen kom bästa J som slutade hos oss i julas. Det var SÅ roligt att träffa henne igen.
M är på läkarbesök i Göteborg (eller är det Köpenhamn?) och kommer hem sent. Kompisar har blivit hämtade och mina små är på väg hem. Vi har det mysigt, lugnt och skönt. Är ledig i morgon, jobbar inte förrän söndag kväll.

Visst är luften lite lättare att andas? Himlen lite blåare, världen lite vänligare? Jag tror att jag är på väg uppåt efter en mindre rolig tid. Hoppas och önskar att det ska hålla i sej.

onsdag 23 mars 2011

Godmorgon onsdag

Vaknade sent, M gav sig iväg före sju i morse, och alla barnen har klarat sig själva hela morgonen. Så duktiga de är. Ska iväg och jobba kvällspass, men först kommer min bästa C in till stan för en lång härlig FIKA.

Läser att Silvia är för sjuk för att flyga. Hon har tydligen drabbats av influensa och måste resa hem från Frankrike  med bil. Jag har ett mindre smickrande  personlighetsdrag som gör att jag med manisk ihärdighet måste  ifrågasätta allt. Därför tänker jag nu ambulanshelikopter. Ambulansflyg. För sjuk för att flyga?  Hmm.

Kram alla.

tisdag 22 mars 2011

Dagens mål:

Mitt mission denna tisdag. Hoppas på att komma ut ur djungeln levande. I allra bästa fall kommer jag så långt som till dammsugning. Ska bara plocka först. Ni som har barn vet vad jag menar.



MEN.. om jag hade fått välja dammsugare..:

söndag 20 mars 2011

Godmorgon Söndag

Jag styr min lånade cykel mot det lilla sjukhuset. Har sovit oroligt inatt, kan man skylla det på fullmånen? Det verkar ju poppis nu. Annars tror jag att det beror på en sjukt stressig kväll på jobbet i går kväll.
Lilla M har önskat att gå på söndagsskola idag så hennes pappa har tagit detta som sitt uppdrag. A sover över hos faster och verkar må som en prins.

lördag 19 mars 2011

Nysytt


Till lilla prinsesssan. Som synes tycker jag att det är roligare att sy än att stryka. 

fredag 18 mars 2011

När man förstår vad man behöver

ersions ]
En handlingsplan,
ett mål, en karta
en väg att förhålla mej till
önskar jag mej nu.
Det är vad jag behöver för att hitta hem.

onsdag 16 mars 2011

En vanlig onsdag

Maken är i Köpenhamn. Det verkar som om de äntligen har kommit på ett sätt att lösa hans problem. Det hade varit så underbart om han kunde få känna sej pigg och frisk igen. Vårt liv skulle bli annorlunda.
Jag har ätit en omelett med dill och krabba som var riktigt god. De stackars barnen fick nöja sej med pasta och bacon, kanske inte helt okej näringsmässigt, men de såg inte alltför ledsna ut.
Har äntligen vågat sätta saxen i mitt fina turkosa moln-frottetyg från Jny Design. Det blev en singoallaklänning till lilla M. Hon är inte överförtjust i tyget utan tycker att det passar till en handduk. Men hon kunde iallafall sträcka sej till att medge att det var mjukt och skönt.

tisdag 15 mars 2011

Tillbaka!

Nu är jag tillbaka efter några dagars bloggfrånvaro. Jag har jobbat långhelg och då är varje minut hemma avsatt för familjen. I söndags blev en nära släkting mycket sjuk, och det tog också mycket tid. Jag åkte med kläder och personliga saker till IVA på söndag morgon, satt där tills det var dags att börja jobba halv två. Gick sedan upp till avdelningen dit hon flyttades på min kvällsrast. Igår var jag på tre sjukbesök under arbetspass och idag har jag gjort iordning hennes lägenhet inför hemkomst. Tvättat, handlat, vattnat blommor och städat. Nu är jag LEDIG och det är fantastiskt skönt. Dessutom har våren kommit till Halland. Solen värmer och fåglarna kvittrar. Jag glömmer varje år hur magiskt det är.

Kylskåpet är tomt och jag har inga ideer för kvällsmaten. Får nog bläddra i lite kokbokshyllan.

lördag 12 mars 2011

Min lördag

Kom hem från jobbet, hade huvudvärk, och kände mej lite trött. Tänkte att jag skulle lägga mej en minut på sängen och bläddra i min kära Ottobre-tidning. Och somnar! När hände det senast? M väckte mej lagom till Melodifestivalen.
Nämnda festival är förresten inte särskilt imponerande. Det mesta låter likadant tycker jag. Gillar The Moniker litegrann, och Sanna Nielsen verkar vara en trevlig tjej. Men mer än så är det väl inte.

Lilla K är sjuk. Hon är förkyld och febrig. En hel ica-påse med använda pappersnäsdukar ligger bredvid hennes säng. Just nu kämpar hon sej igenom en portion glass med krossad Panodil sprinklad över. Så gör vi här.

Har sovmorgon i morgon, och är jätteglad för det. Det är skönt att vakna upp tillsammans med de andra i lugn och ro.
Ha en skön lördagkväll ALLA

fredag 11 mars 2011

Fredag

Helgen ska tillbringas på ortopedkliniken. Lika så bra det, för hemmet ska invaderas av sextonåringar bärandes litervis med Coca cola och tillhörande chips. Näst äldste sonen anordnar LAN i sitt rum.

Tråkigt väder idag också, varför ska det snöa nu?

torsdag 10 mars 2011

Krisen är över

Ni vet i gamla Astrid Lindgren-filmer, när någon varit mycket sjuk, så kommer de alltid till ett tillstånd där de är så sjuka de bara kan bli. Det är då det avgörs, ska de leva eller dö? Det hände Abbe, det hände Alfred. Ena stunden ligger de, bleka, kallsvettiga och yrandes i sina knöliga sängar. Nästa äter de korvsmörgås och ler. Jag har varit där. Nu är krisen över! Jag ska till och med jobba idag. Är fortfarande hes, men bättre.

Vädret är förfärligt. Snö, i stora våta flingor. Men det är väl som de säger, de gamle; det är det som måste ner innan det kan bli vår.

Två barn hemma idag.Två igår, men inte samma. Undrar om de nånsin går en hel vecka i skolan allihop. Minns inte när det hände senast.

tisdag 8 mars 2011

Tre anledningar att fira..

Internationella kvinnodagen
Farmors namnsdag
Fettisdagen
Men de här godingarna bakade vi redan häromdagen!

måndag 7 mars 2011

Melodifestivalen 1973 - Malta - Sommar'n Som Aldrig Säger Nej


Nu är jag sjuk på riktigt. Ni som tittar in här ibland vet att jag är svag för musik och melodier som är snälla, mjuka, oskuldsfulla. Den här är ju så fantastisk. Och har man en temp på över 39 grader så fäller man en tår  när man hör om bröst som är som svalor som häckar. Eller så är det bara jag. Vackert. Och så är ju pojkarna så söta. (Jag gör verkligen skäl för mina 40 år, eller hur?)
Sitter och roar mej med att tävla om tyger från JNYdesign. Där finns världens finaste tyger för barnkläder.

Ryktet om min död

..är betydligt överdrivet. jag har bara så väldigt ont i halsen. Får inte fram mer än lite krax och känner mej lite ynklig. Det började i lördags, och sitter i än. Nu har jag feber också, och orkar inte med något mer än att slösurfa i soffan. Tyck lite synd om mej.

fredag 4 mars 2011

Fredag kväll

Vi har en lugn kväll här hos familjen annorlunda. M sover över hos farmor och hade somnat redan klockan nio, kan inte komma ihåg när det hände senast. Jag och barnen har poppat popcorn och tittat på "Murder she wrote". Den serien erbjuder så erbarmligt dåliga skådespelarinsatser så att det är sevärt bara av den anledningen. Jag orkade bara med ett avsnitt, barnen sitter kvar ännu.
Huvudvärk. Tredje dagen i rad. Lite jobbigt. Inte ens ett glas gott vin hjälpte ( jag drack naturligtvis inte gott vin till popcorn, om nu någon trodde det.., lite stil och finess har man ju) (Not).
Jag önskar att det ska bli en bra helg. Och jag känner på mej att det blir det.

Världens konstigaste låt?

Min man har väldigt många goda sidor och egenskaper, fler än de flesta faktiskt. Trots detta (eller kanske tack vare) har han begåvats med en sällsynt dålig smak när det kommer till film och musik. På min Spotify-lista hittar jag idag det här:

Mats Rådberg – Mamma, låt inte din grabb växa upp och bli en cowboy

Den har han lagt in för att jag ska få lyssna. Och jag lyssnar. Och stänger sedan av. Synd att jag inte kan hantera listan själv. För något märkligare har jag aldrig hört. Det konstiga är att jag tycker ändå mer om min man med dålig smak nu. För nu är det är ju synd om honom också.

Träffade en vän igår (Hej!). Hon vet kanske inte om det, men hon sprider glädje och värme vart hon än är. Hon är en av de sällsynta människor som alla tycker om. Nu vet hon iallafall. För jag vet att hon läser (fast hon gör det i smyg).

ALLA barnen är i skolan idag!

torsdag 3 mars 2011

Ny dag

Två barn hemma idag. Lillan är faktiskt bättre och verkar feberfri. Ny trolldeg är tillverkad och jag hoppas att den ska räcka till att sysselsätta dem ett par timmar.
Ska (ännu en gång) göra ett försök att röja upp här hemma. Det är bara så mycket trevligare att sitta vid datorn.

M är på sjukhuset och lagar sin hundrade rullstols-punktering den här vintern. Vill ha gatsopning NU!

onsdag 2 mars 2011

Utlottning



Den fantastiskt fina bloggen Grönn barneklaer fyller 1 år. Det firar hon med en utlottning. Delta! Eller titta åtminstone in,  du blir på gott humör!

Sjuk liten flicka

Lillan är fortfarande sjuk. Febern vill inte ge sej, och nu har hon ockxå blivit riktigt förkyld. Stackars liten.
Vi försöker att mysa så gott det går här hemma, och när jag går till jobbet får M komma hem från sin super-användbara-kurs (not) som anordnas av arbetsförmedlingen tillsammans med försäkringskassan.

tisdag 1 mars 2011

Lite om att kunna gå och lägga sej

Visst är det svårt ibland? Man vill liksom inte att det ska bli ny dag. Hos oss är det så tyst och lugnt när alla somnat. Även om det är stökigt känner man inga krav och husmors-nojor, ingen vettig människa städar väl vid midnatt?
M är på Östra sjukhuset. Jag hoppas att han kommer hem ikväll. Läkare från USA har flugit hit för att behandla honom idag. Inte dåligt. För en stund sedan  hade de åkt och köpt ett helt lass med hamburgare åt sej och M. Vad är det med amerikaner som gör att de alltid måste vara karikatyrer av sej själva? Tänk om de hade överraskat och köpt Halv Special med gurkmajonnäs och Pucko. Eller varsin sallad.

Är nu relativt sy-beroende. Tänk att även jag skulle falla i addict-diket. Inte spel, inte alkohol, inte tobak, men att SY är min mani.  Små väskor, stora väskor, små börsar, necessärer och plånböcker. Som jag inte behöver och inte vill ha. Dagens hemlighet:  Jag lägger allt i en stor väska under sängen.

Jobbar kväll i morgon. Sedan ledig igen. Jag sliter ut mej.

Tisdag

Treo.
Baka liten kaka.
Skriva tackbrev till farmor (mycket försenat!)