Välkommen

Roligt att du ville titta in i mitt liv!

måndag 28 februari 2011

Måndag kväll

Liten M har varit hemma från skolan idag. Hon har sett så ynklig ut, blek om kinderna och blank i ögonen. Framåt eftermiddagen verkade hon piggna till litegrann när syskonen kom hem. Själv har jag inte gjort någon nytta alls idag. Sytt lite som vanligt, men det är ju bara för mitt eget nöjes skull.
A:s fröken ringde och sa att han hade så ont i höfterna att de ville skicka hem honom. Han kom i taxin tio minuter senare och kunde knappt ta ett steg. Ändå envisades han med att inte använda sin rullstol. A själv tror att smärtan beror på att han satt på en rund pall hemma hos en kompis, för sedan dess har han haft ont. Ska han inte ens kunna sitta på en pall? Fy vad tråkigt. Det är svårt att se när han och storasyster har ont när de gjort helt vanliga saker som man tycker att alla barn ska kunna göra.

Jag och äldsta dottern i familjen har namnsdag idag och älsklingen bjöd på kladdkaka och grädde. Inte riktigt vad jag behövde men gud så gott det var.

Har ingen lust att skriva nån måndagslista idag. Kan inte klämma fram att jag är glad. Fast jag borde vara det. Jag vet.

En VAB-mammas räddning

1 dl vatten
2 dl mjöl
1 dl salt
1 msk olja
ev karamellfärg


Så enkelt det kan vara! En sats trolldeg kan roa en sjuk sjuåring en halv dag. 

Humlebackens vårteckenutmaning



Humlebackens Vårteckenutmaning 2011 startar idag! Mer än hundra bloggare deltar och rapporterar varje måndag från Sverige, Norge, Holland och USA! Klicka på länken i högerspalten om du vill läsa och ta del av hur våren närmar sej just dej.
Jag har haft hand om sjuka barn i helgen och inte kunnat ge mej ut och leta vårtecken, men fann desto fler i början på veckan då vi tog oss till havet för årets första picknick. Vi här på Västkusten har blivit av med det mesta av snön för flera veckor sedan, så bara det är ju ett vårtecken. Jag tycker också att man ser att ljuset i bilderna  är lite skarpare, lite ljusare.. Kallt är det fortfarande, iallafall med våra mått mätt.

söndag 27 februari 2011

Tänk att få vara resebloggare..

På solresors hemsida kan man läsa om en tävling där första pris är att få resa på en ljuvlig semestervecka till Cypern i sommar.  Vilken lyx att få komma iväg en vecka bara så där, och så roligt att få ge sin bild av resan via bloggen. Min drömresa hos Solresor är den här; "Gudarnas näste". En rundresa i  vackra Sorrento med utflyktsmål som Amalfi, Capri, Positano och Pompeji. Det verkar underbart vackert. Och så maten!  Och språket! 
Jag tycker att det är fantastiskt roligt att resa med mina barn, ibland med hela familjen på en gång eller med ett eller två i taget. Jag har rest till Prag, Costa Brava och till platser i Sverige med ett barn i taget och det är speciellt att dela en resupplevelse med ett barn när vi är vana vid att vara åtta stycken.  Men en enda gång skulle det vara så mysigt att resa med min bäste vän och käraste man M. Så på min fiktiva resa till Italien tar jag med mej honom! 
Här hittar ni tävlingen!  

Tänkte att vi behöver det här idag...ett lyckopiller

Sen kväll

Lördagen har då förflutit. En dag kvar på vårt sportlov, och det är på sätt och vis ganska skönt. Jag tror inte att våra barn någonsin bråkat, retats och kivats som nu. Syskonbråk tar på krafterna, iallafall föräldrars. Så farligt är det nu inte, det blir bara så påtagligt när alla är hemma samtidigt. En lite större bostad hade nog underlättat förstås. En av våra små har en (o)vana att sjunga varje vaken minut. Detta irriterar ju de andra förstås, och även mej, ärligt talat. När man delar rum kan man ju inte gå undan på samma sätt som man kan med varsitt. Å andra sidan förlorar man annat. Våra stora flickor "flyttade isär" strax före jul. Efter någon månad var de sambos igen!
Jag lever hellre i ett hem där man kan smälla i några dörrar då och då, än i ett där man inte kan eller vågar bli osams. Men man får bråka med måtta.

För att få barnen att tänka på annat tog vi en lång lång promenad till sjukhuset, där vi tänkte återskapa förra helgens succé med bad i bassängen. Med fyra barn fick vi vända då det var stängt på grund av något oklart  tekninskt fel. Antiklimax! Det gjorde ju inte vår situation bättre. Vi fick gå via Willys på vägen hem och köpa munkar - det bästa våra barn vet (av någon outgrundlig anledning. Jag tror aldrig att jag ens smakat på en munk. Vad är det för namn förresten? Man associerar onekligen. ).

Inte mitt livs bästa dag. Men försöker komma ihåg att jag har det bättre än de allra flesta på vår jord. Och försöker sedan undvika dåligt samvete för att jag inte uppskattar det mer. Ni hör själva.

Hoppas på en super-söndag. För er också.

torsdag 24 februari 2011

Efterlysning

1000 spänn till den som kan visa EN ENDA deltagare i Antikrundan som VILL SÄLJA sitt skräp när de får reda på värdet. Alla ser så troskyldiga ut och ingen är intresserad av värdet, för mosters gamla örngott och farfars gamla visselpipa ska aaldrig säljas. Hmm.

Kväll

Så har ännu en dag avlöpt utan större katastrofer. Vi har haft det bra.
I förmiddags kom lillasyster med sina tre pojkar och en kusin till dem. Lille A, släktens för tillfället ende bebis hade blivit så stor (Visst är det konstigt att man alltid blir så FÖRVÅNAD när en bebis på några månader VÄXT? ). Vi åt goda frallor, "fröbröd" och annat gott (lunch för dem, frukost för oss).

Älsklingen är på läkarbesök i Göteborg sedan i eftermiddags. Han kommer nog inte hem förrän sent inatt. Två barn ska sova hos grannen (farmor), och det känns faktiskt skönt. Lov är härligt, men man kan gå varandra på nerverna när lekarna börjar ta slut.

Tittade in på Facebook. Gick ut ganska snabbt. Jag får alltid en känsla av att alla är så himla lyckliga och käcka där. Alla är vän med alla, och alla måste berätta hur roligt de har det, och hur mycket de gör hela dagarna. Jag känner mej misslyckad av Facebook, hur knäppt är inte det?  Ensam och utanför.

Älskar min Pfaff. Den kan sy i dragkedjor nästan själv! Kan jag bara komma på hur nålpåträdaren fungerar, och hur man ställer in dekorsömmarna O och N så är jag ännu gladare.

Kram

onsdag 23 februari 2011

En onsdag i februari

Båda händerna på plats och redo för livets äventyr-skönt.  Speciellt med tanke på att jag fått min nya SYMASKIN!  Just nu är vi bekanta med varandra, jag tror att vi snart är bästa vänner. Efter att bara sytt på Husqvarnamaskiner sedan första syslöjdstimmern i ettan har jag nu en Pfaff på sybordet. Lite annorlunda är det. Eller så beror skillnaden på att min gamla Husqvarna 2000 är nästan lika gammal som jag.

Mina barn har vänt på dygnet och tror att en normal människa inte kan lägga sej före midnatt. I morgon kommer kusinerna och hälsar på. De lägger sej halv åtta om kvällarna och vaknar väl sju på morgonen. I morgon får vi ställa klockan så att vi är vakna när de kommer vid tiotiden.

Idag cyklade jag ner en sväng till bokrean. Fick med mej några fina kokböcker med bra tips för barn och familjer. De var fulla av fina foton och vi blev sugna på att laga mat med en gång.

Tvättid ikväll.  Tråkigt.

tisdag 22 februari 2011

The awakening

Höger hand: Välkommen tillbaka.
Vänster hand: Still waiting.

Sovande kroppsdelar

Vaknade med två svullna händer. De pirrar och sticker. Oj. Vad gör jag nu?

måndag 21 februari 2011

Måndagslista

Idag måndag är jag glad för..


  • att jag fyller fyrtio år just idag
  • att jag har semester en hel vecka tillsammans med min familj
  • den hemliga utflykt jag fått i present av bästa vännen C
  • att jag fått den osannolika gåvan och lyckan det innebär att ha många barn
  • min nya symaskin som är på väg över Nordsjön just nu
  • att jag är älskad trots alla mina fel och brister

Gå in hos Jenny och läsa alla härliga Måndagslistor som hon på ett fantastiskt sätt inspirerat hela bloggsverige att skriva!

söndag 20 februari 2011

Vår söndag



Jag tog äntligen med mej barnen till den simhall vi  har på jobbet. Den är öppen för oss anställda och våra familjer på helgerna och jag har lovat för evigheter sedan att vi skulle åka dit. Bättre sent än aldrig..
Skulle inte tro att särskilt många är roade av att se tre barn bada, men iallafall. Försöker lära mej att lägga in foton och bilder på bloggen, och detta kändes som ett bra tillfälle att öva på! Tyvärr kan jag inte rotera filmen, så man får liksom titta på sned.

Efter badet i det 32-gradiga vattnet tog vi oss ut i kylan  till havet med varm choklad och smörgåsar. Så vackert det varit idag!






Nästa gång ska jag fota med en riktig kamera och strunta i mobilen.

Enformigt, minst sagt

Ligger i soffan och slösurfar. Maken, som har en förkärlek till dåliga thrillers och spionfilmer (företrädesvis från 80-talet) tittar på Die hard med Bruce Willis. Visst, Bruce är trevlig att titta på, men det är också allt. När man förfasat sej över krullpermanent och axelvaddar en stund kvarstår bara att lida igenom ett par timmars evigt slagsmål, vilt skjutande och kommandon på tysk brytning. Med maken fånigt småleende bredvid sej.
Ja, värre kan man ha det.

fredag 18 februari 2011

Börjar lite i förskott

Härifrån har jag beställt min födelsedagspresent alldeles just nu. Lyckliga jag som är gift med en så omtänksam man.

torsdag 17 februari 2011

En torsdag i februari

Det blir inte alltid som man tänkt sej. Och kanske, kanske är det lika bra.
Är nu ledig hela tio dagar! Barnen har sportlov nästa vecka, så vi har massor av tid att umgås, kivas och mysa.

Har lagat rekordgod ( enligt initierade källor) köttfärssås och spagetti. Det är ungefär vad jag orkar med idag.
I morgon är en ny dag!

onsdag 16 februari 2011

Inhale...Exhale..

Hurra

Bästa vännen fick sitt körkort! Grattis Världens bästa C!

Blå tummar

Är trött idag också (vilken överraskning va?), men lika trött på insidan. Bättre så. Då kan jag göra ingenting en stund till.
Håller tummar och tår idag för en god god vän som kör upp för körkort. Vi är lika gamla, och har pratat körkort fram och tillbaka i över tjugo år. Nu blir hon först. Duktiga modiga C.

Lilla M är lite snuvig idag. Hon är tillräckligt sjuk för att få vara hemma från skolan, men tillräckligt frisk för att tala oavbrutet.
MIL (= Mannen I mitt Liv) är på kurs idag. Allt blir bättre när han kommer hem.

tisdag 15 februari 2011

Trött

Alla rara barnen hemma. Eller nästan hemma, A och M är hos farmor, så de är några meter härifrån.
Älsklingen är i Göteborg på ett av sina oändliga läkarbesök. Saknar honom.
Bakar bröd, luktar gott.
Rastlös inombords, trött på utsidan. Vad gör man då?

måndag 14 februari 2011

Måndagslista

..bättre sent än aldrig!

Idag, måndag, är jag glad för att

  • Jag har en fantastisk familj
  • Min äldste son har fyllt 18 år!
  • Jag har semester nästa vecka, så skönt det ska bli
  • Jag vann så roliga saker förra veckan
  • A och M ska spela teater i Falkenberg hela sommaren. Vilket äventyr!
  • all snö och is är borta från vägarna.

Gå in till Jenny och läs alla härliga måndagslistor från hela Blogg-Sverige.
Nu ska jag snart cykla hem från jobbet där jag sitter och skriver det här

Godmorgon måndag

Blev väckt av mannen i mitt liv efter en skön sovmorgon. Han skulle iväg, så jag är nästan ensam hemma en förmiddag mitt i veckan. Det händer inte särskilt ofta. Jag skriver nästan, för mina två stora pojkar är hemma och fortfarande inte riktigt bra från den förfärliga influensan. Men de sover som små barn och lär väl inte höra av sig innan jag går till jobbet vid ett-tiden.

Vi har haft en stillsam helg på många sätt. Inte gjort så mycket utan mest varit hemma. Dock har de yngsta barnen varit på ett fruktansvärt humör. De har varit så arga och retliga. När jag skriver det här så slår det mej; det kanske finns ett samband mellan de två faktorerna "hemma utan att göra något" och "arga barn"... Jaja, det mesta lugnade ned sej på söndag eftermiddag då vi hade ett litet litet kaffekalas för att fira att vår äldste pojke nu är hela 18 år!

Jag jobbar ikväll, i morgon och en enkeltur på torsdag, sedan har jag en veckas underbar semester! Härligt ska det bli, och allra barnen har sportlov. Vi ska försöka komma iväg någonstans, får se hur det går.

torsdag 10 februari 2011

Helg!

Hur kan man vara så trött? Jag jobbar 75% och skulle inte orka med en enda dag extra.  Jag tycker att det är så skönt att vara Hemma! Göra ingenting särskilt, bara gå och skrota i pyamas. Om jag är ledig en helg kan jag grotta in mej alldeles totalt. Ibland önskar jag att jag var mer social, men varför egentligen? Det kan väl inte ligga något egenvärde i att vara bland folk om man inte får ut något av det? Kanske, jag vet inte. Jag tycker för det mesta att det är alldeles underbart att få rå mej själv och min familj.
Är ledig till måndag och jag tänker ha det bra. Vår store pojke, K, fyller hela 18 år på söndag. Det är så konstigt. Det var inte längesedan han var bebis. Han har varit sjuk hela veckan med hög feber och hosta. Idag verkar han bättre.

Min älsklingsman är i Köpenhamn. Han åkte klockan fem, så det dröjer nog några timmar än innan han är hemma. Saknar honom.

Fyller fyrtio år om exakt 11 dagar, Önskar mej allra mest en manual för livet. En karta, en bruksanvisning, en handledning. Annars har jag allt jag behöver.

tisdag 8 februari 2011

Evighet Tomas Andersson Wij

Hej tisdag

Det bästa som finns är att sätta sej vid symaskinen och bara hitta på. Ta de tyger som ropar till en och sy ihop något och se vad det blir. Det blir väldigt sällan som jag sett det framför mej innan jag börjat, men det är roligt ändå. Jag tittar på vad en del duktiga bloggerskor skapar, och blir lite lite avundsjuk, men mest inspirerad.

Har bakat bullar, och det doftar gott här hemma. Barnen kommer snart hem från skolan en efter en. Store K är sjuk, han har nästan 40 graders feber och ser riktigt risig ut. Jag har pysslat om honom med juice, brustabletter och lite moderlig kärlek. Lite hjälper det nog.

Tänk om något roligt kunde hända just idag? En överraskning, bara sådär? Annars får vi glädja oss med att våren börjar närma sej. Jag tycker att fåglarna börjat öva på vårmelodier, och gräsmattan är nästan alldeles grön utanför fönstret. Jag är trött på vintern, inte på kyla, men is, grus och halka på vägarna. Längtar efter dammet efter sopmaskinen, det är vår det!

söndag 6 februari 2011

Ledig

Härligt härligt härligt.. Har nu gjort min helg på sjukhuset och är ledig två dagar. Så underbart skönt det känns idag.
Ser fram emot Sherlock Holmes ikväll, det var så bra förra söndagen. Ska försöka bada dem som ska badas innan nio.
Lille A har haft en riktig lyx-weekend. I fredags var han och M på skoldisco. Självklart var min oro för eventuella besvikelser och ledsamheter helt obefogad, han hade dansat tryckare och båda var så glada och nöjda när de kom hem.
På fredag kväll kom också resultatet av den audition A och M var på häromveckan. Båda hade kommit med i rollistan! A är Lillebror och M en rumpnisse. Jätteroligt och väldigt spännande (och säkert väldigt jobbigt för oss alla, men den tiden, den sorgen).
I lördags for lille A med farmor till båtmässan i Göteborg. De övernattade hos en släkting och kom hem för en stund sedan. De verkar ha haft det jättebra.

Vaffo gör di på dette vise?

lördag 5 februari 2011

Mellis

Satte just på melodifestivalen. Ångrade mej  genast. Har det någonsin varit så uselt? Tacka vet jag det ljuva åttiotalet.

fredag 4 februari 2011

Mot ortopedkliniken!

Ska jobba i kväll. Och lördag. Och söndag.
De små ska på skoldisco ikväll, det känns lite oroligt. jag har nån konstig neggo-gen som gör att jag alltid tror att mina barn ska drabbas av besvikelse och sorger. Det är så onödigt att oroa sej i förskott, det hjälper ju ingen. Men oro är ju inte alltid ett val, även om man säkert kan jobba bort vissa av sina defekter..

Sydde två väskor i går kväll, kunde äntligen övertyga mej själv att sätta saxen i ett av mina favorittyger. Symaskinen, min vän från 70-talet, börjar hacka och hosta lite för mycket. Stygnen blir liksom ojämna på baksidan. Önskar att jag var liite mer teknisk. Men jag kör så länge det går.

Ha en underbar helg.

torsdag 3 februari 2011

Ingen dag som går till historien

Hmm
Ingen dag som kommer att gå till historien. Det enda positiva är att min älskling haft en bra dag och lyckade samtal och möten. Det ser ljust ut och det gör mej glad.
Lägenheten ser ut som en knarkarkvart. Där knarkaren öppnat upp för dagbarn. Inget ont om narkomaner. Men de är ju inte kända för att städa.
Tar djupa långa andetag.

onsdag 2 februari 2011

Sover på hotell

Vaknade i morse och kände att det skulle bli en jobbig dag. Åt frukost och försökte göra något nyttigt, men gick mest bara runt och tittade. Det låg något tungt över dagen, något som tryckte över bröstet och kramade om hjärtat. Gick in till svärmor och beklagade mej. Övertalade henne att följa med till second hand. Cyklade till barnhabiliteringen där jag mötte lille A som kom i taxi från skolan. Hade utvärdering av habiliteringsplanen från 2010. Cyklade till second hand där svärmor redan var. Träffade trevliga, vänliga människor. Drack gott kaffe. Åt hallongrotta (inplastad och hygienisk såklart). Dagen ljusnade trots att himlen mörknade. Regnet öste ned när vi cyklade hem.
Fyndade lakan och påslakan från Comwell/Kusthotellet. De har bytt ut hela sitt lakanslager och skänkt det gamla till second hand. Nu har jag bäddat med mina nya lakan och låtsas att jag ligger på hotell. Så lite roar mej ibland.

Sinead O'Connor - Streets of London